Overheid (SDG Landencommissie)

SDG Landencommissie Suriname is de vereniging van de Nationale SDG Commissie en het Nationale SDG Platform. In de Nationale SDG Commissie zijn alle ministeries, DNA, het Planbureau en het Algemeen Bureau van de Statistiek binnen het bestuur van ons land vertegenwoordigd, die via beleidsformulering en uitvoering bijdragen aan de implementatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) in Suriname.

De 17 ministeries, het Kabinet van de President en de andere instituten van Staat leveren allen een bijdrage aan economische ontwikkeling, vrede, veiligheid en een gezond milieu. Behalve het werk vanuit de overheid aan de realisatie van de SDG’s is er ook het Nationale SDG Platform waar vanuit de maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven de realisatie van de SDG’s actief nastreven. Het idee is dat niemand achter blijft en dat iedereen in staat gesteld wordt actief mee te bouwen aan een mooie toekomst.

De nationale coördinator voor de SDG Landencommissie is Angelic del Castilho. Zij werkt samen met het team op het ministerie van Bibis – Directoraat Internationale Samenwerking– en is te bereiken via: sec.dis@gov.sr en via het telefoonnummer 477030 #257

Zie ook websites gerelateerd aan bovengenoemd onderwerp: